Kan ju börja med att säga att jag struntar i att göra pajskal enligt Lchf, jag är för lat och vill att det ska vara enkelt och tycker att det smakar lika gott ändå
Och har man inte tid eller lust att laga mat på resterna av skinkan så kan man strimla och frysa in den och ta fram vid senare tillfälle till en pasta carbonara, som topping på pizzan eller i en skinkpajmed purjolök och spenat
Quiche Lorraine – med tjusigt, franskklingande uttal – är en matpaj med äggstanning och bacon. Tryck ut i pajformen och ställ i kylen medan du tärnar kasslern och vispar ihop ägg, mjölk, ost och kryddor
ostskinkpaj,. Jag skulle till och med vilja gå så långt att påstå att den här pajen funkar lika bra utan skinka/bacon för den salta osten och den något söta purjon gifter sig så fint
Stek baconet knaprigt och låt det sedan rinna av på hushållspapper. En mumsig paj med västerbottenost. Fördela färsk bladspenat och bacon i formen och slå äggsmeten över