Den jagar skinkan hack i häl och får ofta utgöra the centrepiece på juldagen. Kalkonen kräver dock sin sås och godaste såsen är ju gjord på själva spadet
Det här är en sallad Du kan testa till Julbordet framöver också, passar fint till skinkan. Fläskkött, kyckling, biff, älgkött eller kalkon, det mesta passar till wok
Bechamel- och ostsås. Istället för rökt skinka kan du ta kassler, rökt kalkon eller soltorkad tomat. Makaroner med ost, rökt skinka, rödlök och purjolök
Strö ut skinka, ost och oregano på degplattorna. Tomatsås. Bred ut såsen på degplattorna. Tomatsås. kalkon 1 paket vanlig pålägg, riven ost och oregano
Linda skinkan runt kalkonen och bind upp med steksnöre. Här har ni exempelvis en gudomligt saftig kalkon som ackompanjeras av en fantastiskt god apelsinsås och hemmagjorda timjanpotais
julmat, med skinka, grönkål och allt vad det hör till, ett klassiskt julbord skulle man kunna säga. Juldagens kalkon med sås och potatis är ju rena rama fullträffen
Min första instinkt var självklart sill, skinka, jansson, köttbullar…. Mamma gjorde ofta julkalkon på annandan och jag älskar den vita fågeln, den gräddiga såsen, den sötbeska brysselkålen och knackiga hasselbackspotatisar
Koka upp såsen i kastrullen. Strimla kalkonköttet. Rör ner pasta, spenat, kalkonkött och ost. 100 g rökt skinka eller kalkon. 2 1⁄2 dl Kelda® Pastasås tomat&crème fraiche