Skölj, ansa och skiva fänkålen och låt fräsa med. 1 stor fänkål. 1 stor fänkål. Ett bra sätt är att laga den här soppan nästan färdig en dag i förväg och låta soppans bas “mogna”
Börja med att tärna och hacka upp fänkålen, gula squashen i mindre bitar. 50 g fänkål. Tips. Squashen tar jag alltid bort mitten av ( skärnhuset )eftersom den bara blir mjuk och geggig när man kokar den
alla skal och lök, fänkål, morötter, timjan, salt, tomatpuré och kryddor. Även ett glas vitt ekologiskt vin och lite fänkålsfrö fick sjuda med skalen i fonden
Skär fänkålen i bitar. Sila av räkskalen, spara spadet och blanda det med 2 dl vatten, tomatpuré, saffran, grädde och fänkål i grytan. 1 st fänkål , ca 350 g
Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god