Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Krydda lätt med salt, peppar och strö buljongen över. 1 tsk ekologiskt buljongpulver. Smakrik soppa. Dagens väder är inte kul alls här i Jämtland, så därför kommer ett inlägg att värma sig med, både till kropp och själ med varma sommarsolfärger
Späd med buljong och tillsätt salt, timjan, saffran och tomater. 11 l fiskbuljong. 5 st vitlöksklyftor 1 st fänkål liten 1 st morot 1 l fiskbuljong 1 tsk salt 1 tsk timjan 0
)400 g torsk2 burkar krossade tomater2 st fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd hummerfond1-2 burkar champinjoner1 purjolök1-2 vitlöksklyftor5 dl créme fraiche1 burk kräftstjärtar (eller räkor)1 pkt krabbsticksDill, salt & Peppar efter smakSkär fisken i lagom stora bitar och koka tillsammans med krossade tomater och buljong tills dess att fisken vitnar och nästan är klar, ca 10 min. 2 st fiskbuljongtärningar
Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, buljong och vin. 5 dl fiskbuljong. 300 g torskfilé 2 gul lök, hackad 2 msk olivolja 2 burkar krossade tomater, à 400 g 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vitt vin, chilenskt 1 msk paprikapulver 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g 5 dl vatten salt, efter smak persilja, finhackad
Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
Häll på vätskorna (vitt vin, buljongen och grädden). Fisk och skaldjurssoppa med saffran (6 personer). 6 dl fiksbuljong. Johanna Fisk och skaldjurssoppa med saffran (6 personer). 6 dl fiksbuljong