När jag var liten var bruna bönor och falukorv min absoluta favoriträtt. Jag minns hur jag och min kusin protesterade i sann sjuttiotalsanda om vi inte fick bruna bönor på julbordet en jul och tvingade mammorna att laga
Sidan ”Skönaböna” på facebook växer som bara den. När jag läser och sammanfattar olika erfarenheter så tolkar jag det som att de som minskar i vikt har i stort sätt dragit ner på fettet och tillsatt bönorna
Jag vill gärna smaksätta bönor med något, annars blir de lätt lite torra och tråkiga. Till bönblandningen använde jag en liten förpackning av Zetas blandade bönor (vita bönor, kidneybönor och kikärtor), ca 0,5 dl majskorn, 1 msk olivolja, 0,5 msk vitvinsvinäger, flingsalt och svartpeppar
Jag kan varmt rekommendera att baka med bönor, såväl vita som svarta. Denna påskdag vil jag bjuda er på en kladdkaka med en lite smalare variant av kladdkaka, med en bas av vita bönor
Innehållet i lådan kan du variera allt efter kylutbud och smak, gillar du inte kidneybönor så byter du ut dom till den sortens bönor du gillar, hettan kan du skruva upp eller ner och grönsakerna kan så klart varieras
För dig som är vegetarian/vegan och vill ha tillbehör med extra protein, så finns det en hel del goda bön/lins/kikärtsrätter, bröd och desserter som passar till julbordet i Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken