5 dl finriven kavring eller ströbröd. Fräs brödsmulorna i smöret i en stor stekpanna. Varva de varma brödsmulorna och äppelmos på ett fat där man börjar och slutar med brödsmulor
Kombinerat med täcket på knaprig kavring blir den helt oemotståndlig. Den är skånsk, den är kryddig och den innehåller äppelpuré istället för hela äpplen
4 skivor mörk skånskkavring. 14 skivor mörk skånskkavring 1 msk smör 2 tsk brödkrydda 300 g räkor, med skal 1 liten rödlök 3 ansjovisfiléer 2 msk gräslök, finskuren 0,5 citron, skalet 1 dl naturell kesella 1 dl crème fraiche dill, till garneringSkär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand
Stek kavring och ströbröd i smör i en stekpanna. Skånsk äppelkaka. 2 dl smulad kavring eller mörkt rågbröd av dansk typ. Varva äppelkompotten med kavringhacket i smord form, ca 1 1/2 liter. 2 dl smulad kavring eller mörkt rågbröd av dansk typ
Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 232 4 kavring. 1 msk skånsk senap. Så här gör du Skala och hacka äggen fint och rör ihop med crème fraiche och senap
1 tsk skånsk senap. 18 skivor kavring. Lägg ut kavringen och fördela ut 1–1,5 skiva skinka per brödskiva (beroende på hur stora skivorna är och hur mycket skinka du vill ha)
Desserten är inspirerad av en klassisk skånsk äppelkaka, men istället för äppelmos och skorpmjöl på kavring använde jag ingredienser som jag får äta på min diet
Istället för kolasås och glass gjorde jag en öppen version av skånsk äpplekaka med vaniljsås (ok, på vissa bilder kan man ju tro att det är vaniljsås med äpplen som serveras men det är gott med vaniljsås