Äppelpaj med marängtäcke. Servera med sockerärtor och röd lök. Servera med färsk pasta. Lägg på 1 skiva parmaskinka, 1-2 soltorkade tomater och rikligt med västerbottenost. 1-2 soltorkade tomater och rikligt med västerbottenost. 15 minuter Servera med sockerärtor och röd lök
Låt blandningen kallna, och blanda den med citronköttet och jästen, utrörd i lite av ölblandningen. Mjöden är färdig efter tre dagar eller när russinen flutit upp
Jag återkommer med resultatet av min mjöd…. Idag har jag provat att laga mjöd för första gången. Om det ska hinna bli klart till Valborg är det dags att börja göra din mjöd nu
En liten Skagen med smörstekt ciabatta Biff Rydberg=. Finaste biff eller oxfile i tärningar serveras med råstekt potatis, gul lök som fått steka länge, länge, sakta i smör
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Jag läste någonstans att mjödtillochmed är Polens (inofficiella. Doftar riktigt, riktigt gott med honung, rosor, rosé- och svartpeppar, hallon, lite ättika och saft
Gammeldags bakverk som fanns redan på 1500-talet, intaget av Tyskarna till Sverige och avnjöts medmjöd vid festliga tillfällen. Värm upp en kastrull med kokosfett till 180 grader
Lyft upp dem med en hålsläv och lägg på hushållspapper och rulla dem sedan i socker. Till Valborg serveras i de finska hemmen, förutom mjöd, även munkar och struvor
I lördags så grillade vi oxfilé och åt massa gott till, sen hade Björn fått med sig mjöd hem från Lördags airsoft spel från en kille han brukar spela med som vi fick testa
Med en smak av lakrits, fyllda med larkritskräm och rullade i citronsocker blir dom himla goda. Då är det ett måste att dricka mjöd och äta munkar och/eller struvor i Finland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.