Ugn 200gr, rör ihop sirap, socker och kryddor i en bunke, tillsätt mjölken, mjölet blandat med bikarbonat till en ganska lös deg, plasta in, låt vila över natten.
Dela i 20 lika stora bitar, rulla till bollar lägg glest på bakplåtspapper platta till lite, grädda i mitten på ugnen ca 10-12 min
Har du ätit skånepepparkakor förut. Tanken att göra hemmagjorda skånepepparkakor har inte slagit mig förut, men jag måste säga att dom blev väldigt goda
Skånepepparkakor är en större och mjukare pepparkaka. Idag är det inte mindre än pepparkakans dag och vad passar inte bättre då än att göra en omgång hemmagjorda pepparkakor
Under tiden den jäser bakar jag lite "Skånepepparkakor", även de glutenfria. Då var ingen av oss sugen på att baka pepparkakor, och jag tänkte nu att just de traditionella figurerna vill man ju kanske inte ha nu när man bara väntar på våren, men just Skånepepparkakor tycker i alla fall jag passar hur bra som helst året runt
Vi smygstartade pepparkaksbaket i söndags med skånepepparkakor. Denna variant har lite mer julkänsla en de skånepepparkakor man köper i mataffären men är väldigt goda
Kommentarer
hasseguka
Borde det inte vara surmjölk i för att bikarbonaten ska fungera?
Logga in eller Registrera för att kommentera.