Denna kristyr är toppen att spritsa pepparkakor med och kan lätt blandas med olika färger. Kompensera med mera florsocker eller göt den extremt tjock (så att all smet fastnar på visparna) och droppa sedan i din färg
Vispa kristyrenmed elvisp några minuter så att den blir hård. Använd en spritspåse med ett munstycke med ett litet hål eller gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp
Blanda florsocker, äggvita och ättiksprit i en skål och rör den till den blir jämn och blank. Lägg över i en liten spritspåse i plast och klipp av spetsen
Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Sikta mjölet med bikarbonat i en bunke, tillsätt den smälta blandningen och rör tills allt är välblandat, överarbeta inte degen
Dock brukar dom stå vid vanliga pepparkakor och inte vid brödet, så jag tror att många människor har missat att dom är väldigt goda att äta som just mellis/fika med smör och ost på
Tillsätt omedelbart kryddorna. Arbeta med elvispens degkrokar tills smeten har fått rumstemperatur. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen i minst ett dygn
Droppa i citron i äggvitan, vispa ihop med florsockret. Jag använder detta recept på kristyr till dekorationer som på snöflingorna på vintertårtan och vegancupcakes, men oxå till att dekorera kakor
Ugn 200gr, rör ihop sirap, socker och kryddor i en bunke, tillsätt mjölken, mjölet blandat med bikarbonat till en ganska lös deg, plasta in, låt vila över natten
Mina söners favorit är de stora mjuka skånepepparkakorna som de äter med smör och ibland ost. Receptet kommer ursprungligen från Signe Maria Bengtsson, konditorns barnbarn som fann sin mormors hemliga anteckningsbok fylld med kunskap och knep
Och helt ärligt - efter att jag hade dekorerat dem medkristyr, ser man inte någon skillnad alls. Men pepparkakskryddor kan ju användas i så mycket mer än i just pepparkakor - har ni testat att krydda havregrynsgröten med pepparkakskrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.