Oftast till kokt torsk eller kolja, men i min värld funkar det till i princip all fisk. sjötunga. 600 gram sjötunga (eller torsk, kolja). 600 gram sjötunga
Där åt jag en alldeles utmärkt stekt sjötunga, med haricots verts och grillade tomater. Till förrätt åt jag denna fisktartar på lax och torsk med smak av citron, koriander och chili
1 vit saltvattenfisk (torsk, sjötunga, hälleflundra). 500 gram torsk, flundra, vitfisk. Det är i huvudsak fisk "kokt" i syra av citrus saft och serveras med en kall öl en varm dag
En klassisk rätt som tillagas på detta vis är "Sjötunga meunière". I denna rätt har jag valt torskfilé som fisk istället och serverar den med en sås som får sin smak från hummerfond och räkor
Helkokt braxen med vin (går att göra med både rött & vitt), Torsk à la Rachel, Torsk à la Cardinal och Filé av sjötunga à la normande varav jag faktiskt över väger den sistnämnda
Så fortsätter vi med rätt nummer sex som var även den en utrotningshotad fisk, sjötunga med brässerad endiv, friterad morots créme och tunnt skivad anklever
Kommer ni under lämplig årstid, t ex till charmiga fiskstaden Bergen, så nobba alla erbjudanden om hummer Thermidor, sjötunga à la någonting och gäddqueneller med ostronsås till förmån för den kokta västerhavstorsken med dess klassiska tillbehör