Fräs lök och timjan tillsammans med smör i en kastrull, fräs i någon minut utan att det tar färg. 1 timjankvist. 400 g sjötungafilé utan skinn. Till vitvinssåsen1 dl schalottenlök, hackad 1 timjankvist 1 msk smör 3 dl vitt vin 4 dl fiskbuljong 4 dl + 1 dl vispgrädde 1,5 tsk maizena 1,5 tsk vatten salt. Sjötunga400 g sjötungafilé utan skinn 1 schalottenlök, finhackad 2 dl vitt vin 2 msk smör salt
Hacka laxen och pilgrimsmusslorna fint, alternativt mixa försiktigt i matberedare, blanda med grädde till en lagom krämig konsistens, timjan och smaka av med salt och peppar
Istället för sjötunga kan du använda rödspätta. 6 stora sjötungafiléer. 1 krm timjan. Lägg ingredienserna till buljongen i en kastrull, koka upp och skumma