Ångad sjötunga med vitvinssås, löjrom och pocherade ostron
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl schalottenlök, hackad
  • 1 timjankvist
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 4 dl + 1 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk maizena
  • 1,5 tsk vatten
  • salt
  • 2 msk crème fraiche
  • 30 g löjrom
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 0,5 gurka
  • 1 äpple
  • 1 dl citronsaft
  • 1 citron, skalet
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 6 ostron
  • 400 g sjötungafilé utan skinn
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk smör
  • Till vitvinssåsen1 dl schalottenlök, hackad 1 timjankvist 1 msk smör 3 dl vitt vin 4 dl fiskbuljong 4 dl + 1 dl vispgrädde 1,5 tsk maizena 1,5 tsk vatten salt
  • Såstillbehör2 msk crème fraiche 30 g löjrom 1 msk gräslök, finskuren
  • Garnering0,5 gurka 1 äpple 1 dl citronsaft 1 citron, skalet 2 skivor surdegsbröd 6 ostron
  • Sjötunga400 g sjötungafilé utan skinn 1 schalottenlök, finhackad 2 dl vitt vin 2 msk smör salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.