Sirap fänkål recept

Grovt rågbröd med kummin och fänkål

Grovt rågbröd med kummin och fänkål

Rör ner filmjölk och sirap till en kladdig deg. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Grovlimpa med anis och fänkål

Grovlimpa med anis och fänkål

Häll på filmjölk och sirap och rör om tills det blir en kladdig deg. a detta goda och lättlagade filmjölksbrödet med smak av anis och fänkål
Knäckebröd med fänkål och god fortsättning!

Knäckebröd med fänkål och god fortsättning!

Dagens recept, knäckebröd med fänkål- det vi äter allra mest av här hemma på julen. 15 g färsk jäst5 dl mjölk3 dl vetemjöl1 msk ljus sirap1 tsk fänkålsfrön1 tsk hel kummin4 dl fint rågmjöl6 dl grahamsmjölVärm mjölk, sirap, salt och kryddor till 37 grader. 1 msk ljus sirap. 1 tsk fänkålsfrön
Tekakor med kummin & fänkål

Tekakor med kummin & fänkål

Receptet är riktigt enkelt att göra och jag valde att smaksätta mina tekakor med kummin samt fänkål idag men det går lika bra att skippa kryddorna om man inte vill ha dom

Karins knäckebröd med fänkål

Blanda ut jästen i mjölken och tillsätt därefter salt och sirap/honung. Jag kryddade min senaste sats med fänkål som vi åt till midsommarsillen
Morotslimpa med fänkål

Morotslimpa med fänkål

Tillsätt olja, salt, fänkål, sirap, morot och allt mjöl. Jag tycker fänkål passar mycket bra till morotsbröd, annars funkar anis minst lika bra och det blir så gott
Sonjas Filmjölkslimpa

Sonjas Filmjölkslimpa

4 dl sirap. 1 msk fänkål eller 2 msk brödkryddor. Rör ihop fil med allt utom mjölet. Blanda väl och arbeta ner mjölet
Stekpannebröd

Stekpannebröd

degen med kummin, anis, fänkål m m. 2 msk sirap. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader
Stompa – smakrikt bröd i stekpannan!

Stompa – smakrikt bröd i stekpannan!

Rör därefter ner sirap och filmjölk och blanda samman till en deg. I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Mortla fänkål och anis. 1 msk hel fänkål. 1,5 dl mörk sirap (210 g). 1 msk hel fänkål. 1,5 dl mörk sirap (210 g)
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

½ dl Sirap. Dessa bullar/limpor bakar jag endast med rågsikt och så kryddar jag dem med fänkål och anis
Tuttul

Tuttul

Ha i margarinet, sirapen, malda kryddor och vetemjöl till en lagom deg. 750 g sirap. 2 påsar hela brödkryddor (anis och fänkål)
Klassis limpa/ Sötlimpa

Klassis limpa/ Sötlimpa

Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där