Knäckebröd med fänkål och god fortsättning!
Trattoria
Trattoria
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 st
  • 15 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk hel kummin
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 37 grader Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan och blanda ut jästen. Blanda i lite mjöl i taget tills degen går ihop. Jäs i ca 60 min Kavla därefter ut runda tunna kakor, jag använde både en vanlig kavel och en räfflad. Nagga kakorna med en gaffel och gör en rundel i mitte om du vill ha det. Jag använde en lite kopp till hjälp. Grädda i 225 grader i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd brödet bröden och grädda ett par minuter till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.