Eller för den delen julskinkan, köttbullarna och sillen. Kombinationen av lite gurkmeja och svart salt i majonnäs tillsammans med tångrom och den neutrala tofun ger en otroligt ägglik upplevelse
skala löken och skär det i små bitar, stek den i 2 msk olja tills den blir mjuk, rör i gurkmeja och stek 20-30 sekunder innan du lägger i kycklingen. Häll riset i en sill och låt vattnet rinna, häll 2 msk olja i grytan innan du vänder riset i grytan, sedan lägger man i kycklingen och samlar riset från sidorna till mitten så att det täcker kycklingen och helst inte i kontakt med grytans sidor( som en kupol). 1 tsk gurkmeja , knapp
I kväll blir det istället husmanskost med gamla anor, när vi äter stekt sill med potatismos. Ett gäng extra sillarumpor är stekta och väntar på att få hamna i ättikslag, något som Håkan basar över helt på egen hand
gurkmeja. Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
Gurkmejans vackra gyllene färg ger dessutom en passande gul påskasill, full av härliga smaker, och den kan lika väl förgylla midsommarbordet när det är dags för det
Cayennepeppar och Gurkmeja är exempel på kryddor som kan påverka fetförbränningsprocessen lite. Enligt en ny studie publicerad i American journal of Clinical Nutrition skall man sikta på att äta omkring 110gram fet fisk såsom Sill, Makrill, Lax och Tonfisk 3 gånger per vecka. 110gram fet fisk såsom Sill, Makrill, Lax och Tonfisk