Hacka oliver, basilikan och de soltorkade tomaterna. 100 g röd stenbitsrom eller sikrom½ kg skalade räkordillBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. 3 stora blad basilika
Häll upp moussen i glas och dekorera med dillolja, sikrom och räkor. Västerbottensruta med lax, räkor och rom8 port200 g riven västerbottensost1 rulle kyld smördeg (250 g)3 ägg2 dl crème fraiche1 stor rödlök1,5 dl gräddfilsikrom16 skivor rökt eller gravad lax1 påse räkorsalt och peppardillvippor till garneringSätt ugnen på 225°C. Avocadomousse med dillolja, sikrom och räkor4 portAvocadomousse. sikrom räkor2 skivor rostat brödcrispsalladBlanda dill med olivolja och smaka av med flingsalt. Gratinerad hummer med basilika- och parmesansmör2 port1 hummeren klick smör0,5 tomat8 basilikablad1 liten vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostsaltBlanda ihop kryddsmöret. sikromrödlökräkorev dillKoka blomkålet i vatten med buljongtärningen i 5-10 minuter. 8 basilikablad
Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme. Italienska parmarullar12 st2 dl creme fraichesalt och peppar12 skivor parmaskinkaett knippe färsk basilika100 g soltorkade tomaterStrimla basilika och tomater
Sikrom- och creme fraicheröra. Rör ihop 200 g turkisk jogurt med 1 msk olivolja, 2 - 3 skivor serranoskinka skuren i små bitar, 0,5 dl hackad färsk basilika och svartpeppar. Rör ihop ca 80 g sikrom med 1 dl creme fraiche och 0,5 dl hackad dill. plättar , potatis , serranoskinka , sikrom , surkål 2 pers. 0,5 dl hackad färsk basilika. ca 80 g sikrom
Ej mineralsaltSås till Basilika & vitlöksgravad strömming0,75dl Majonnäs2,5dl Turkisk yoghurt1msk Öl, ljus lager1msk Olivolja4st Vitlöksklyftor, pressade12st Basilikablad, (modell större) finhackade eller mortlade, beräkna ½ köpt kruka som finns i de flesta livsmedelsbutikerEv. lite finrivet citronskal från 1/4-dels citronSalt & pepparSås till rökt kaviar & dillgravad strömming0,75dl Majonnäs2,5dl Turkisk yoghurt5msk rökt kaviar med dill½dl Löjrom, sikrom eller stenbitsrom4msk Dill, finskuren2msk Gräslök, finskuren1msk CitronsaftSalt & vitpepparSåhär kan man göra. 12st Basilikablad,
sikrom. basilika. Trä upp basilika, parmaskinka, minimozzarella och melon på cocktailpinnar. Nu dammar jag av några gamla recept och påminner er om dessa godingar
Klicka ut majonnäsen och sikrommen, toppa med krutonger. (Jag droppade även över lite örtolja, tycker det blir så snyggt Bara mixa lite örter - tex timjan & basilika - med olja och salt