Till förrätt serverades små smörgåsar med en krämig salladpå bland annat röktlax. De små smörgåsarna toppades med ett litet romansallatsblad, och en generös sked av den goda salladen
Servera musslorna påsalladen och skeda över dressingen. Sallad och dressing kan göras i förväg. Hetta upp sesamoljan och bryn musslorna en minut på var sida
Skär den röktalaxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Denna gång bjuder jag på en sallad gjord påkallröktlax, kokta ägg och smörstekt sparris. Snurra lax-skivorna till små blommor och ställ på tallriken, runt i kring salladen
Utöver jasminris och den krispiga salladen serverades det en racersnabb sås till laxen. Att stå och skala och hacka ingredienser till en sallad, samtidigt som jag panerade och stekte fisk, det var nästan för mycket
Lägg ut salladenpå tallriken. Ta bort det som är längst ner på sparrisen. Skär laxen i portionsbitar. Lägg firren påsalladen och ringla över dressingen
För att få lite variation samtidigt som de passar ihop bestämde jag mig för en snitt påkallröktlax med en ceviche-inspirerad fyllning på spansk peppar, mango, limeskal och Philadelphiaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.