Men min något stressiga tisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott. Dessutom låg fyra blanka, fina sikar i påsen, som jag fick, så kvällen var definitivt gjord
När vi nyligen var ute på en liten minisemestertripp till Västergötland och strosade i hamnen i Mariestad, passade vi också på att köpa fantastiskt fin varmrökt sik i ett av hamnstånden
Nu går vi med stadiga steg mot hösten och då börjar Sikfisket i sjön Gäutan, den här firren var helt nyfångad på nät när vi tillagade den så här kommer en fiskrätt med väldigt goda tillbehör
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
500g vitfisk som torsk, sik kolja mm2st ägg2½dl vispgrädde½dl färsk koriander1st röd chili6g salt1tsk grovmalen svartpeppar. 500g vitfisk som torsk, sik kolja mm
Vi har fått sik. Ingr till 4 stora sik- eller abborrfiléer. Därför blir detta lördagens middag. Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då med Havsabborre
Mmmmums - Rökt sik med rödbetor och fetaost, och - naturligtvis - kall öl och tunnbröd. Här är det ju helt obligatoriskt att njuta av västerbottnisk rökt sik på somrarna