I helgen improviserade jag fram dessa goda och krispiga sesamkex. 1 plåt sesamkex. De blev ungefär som vanligt fröknäcke, men eftersom de innehåller kokosflingor, vaniljpulver och lite honung får de en sötare karaktär och blir lite mer som kex
Smält margarin och tillsätt vattnet och hetta upp det. Häll grahamsmjöl i en bunke. tillsätt degspadet, honung och salt, rör om tills blandningen är fingervarm
Sesamkex med Mörk ChokladUgn 150 grader2 dl Skalade Sesamfrön1 dl Majsmjöl1 msk Fiberhusk1 msk Olivolja2 1/2 dl Hett VattenFlingsalt40-50 g Mörk Choklad 70-80%Blanda samman de torra ingredienserna och koka under tiden upp vattnet
Mät upp mjölmix, socker, salt och hjorthornssalt i matberedaren. Lägg i det kylskåpskalla fettet i bitar och starta maskinen så att fettet finfördelas och allt blandar sig
Bl a gör hon gluten- och mjölkfria sesamkex, som är direkt beroendeframkallande. Renée Voltaire gör otroligt mycket bra produkter, som jag ofta använder i matlagningen
Det här receptet kommer från Brunkebergs bageri men jag gjorde en liten ändring och tog bort saltet. Förra gången jag gjorde de här blev de alldeles för salta, inte alls i min smak