I vår sallad umgicks rucola med lövtunna skivor av rå polkabeta och fänkål (mandolin, säger jag bara, it's the shit), rivna bitar av dill samt en tjock dressing med senap och balsamvinäger
För mig är det ett måste att ha fransk senap och sherry i om det ska vara något att ha. Blanda crème fraîche, vatten, tomatpuré, senap, salt och peppar
Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning. 3 msk sherry. 2 tsk fransk senap. Sås2-3 schalottenlökar 1 msk smör 2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond) 3 msk sherry 3 dl vispgrädde (eller crème fraiche) ca 4 msk messmör 2 msk lingon, rårörda 2 tsk fransk senap 2 msk japansk soja (helst tamari) sv salt ev peppar
Själv slängde jag in potatisklyftor och körsbärstomater i ugnen och gjorde en sås till fläskfilén som skulle kunna passa till, låt oss kalla den sherrygrillsås
Blanda spenaten med gräddfil eller yoghurt, majonnäs, dill, gräslök, salt eller italiensk salladskrydda, senap, dragon, pressad vitlök, eventuellt vinäger samt nymald vit- eller svartpeppar
Sherry kanske man inte har hemma, men det ger det där lilla extra, så spring och köp. 2 msk sherry. 1 msk ljus fransk senap. 2 msk sherry. 1 msk ljus fransk senap
Du kan hacka äggen och strö över en sallad, du kan servera skivade kalla hårdkokta ägg med grönsaker, du kan strö hackat ägg i en soppa, du kan blanda hackade hårdkokta ägg i senap och gräddfil och ha som smörgåspålägg
Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning. 3 msk sherry eller lite vinäger för syra. 2 tsk fransk senap. 3 msk sherry eller lite vinäger för syra. 2 tsk fransk senap
¾ msk ljus fransk senap. En enkel rätt med fläskfilé eller vad ni nu väljer för filé som serveras tillsammans med en god sås som fått en tvist av sherry