Koka linserna efter anvisningar på paketet, men salta lite mer och ta med en skalad vitlöksklyfta i koket, kanske också en kvist timjan – då höjs smaken
Några kvistar färsk timjan. Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Strimla sellerin, Skär zucchinin i mindre tärningar. Löksoppa med zucchini och selleri (4 port). 4 stjälkar selleri. 2 tsk torkad timjan. Ha sedan i morötter, zucchini, timjan och mejram och fräs 5 minuter till. Ha sedan i selleri och låt puttra med 5 minuter innan servering. 4 stjälkar selleri. 2 tsk torkad timjan
körvel, basilika, timjan, rosmarin. Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och rött ris som jag tycker är särdeles gott
Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Krydda med timjan, och häll i buljong och vatten. Hetta upp smöret i en kastrull och tillsätt först lök, vitlök och selleri
Selleri. Timjan. Hacka sellerin, moroten och löken och fräs dem i en teflonkastrull med olja i 4-5 minuter. Låt koka i ytterligare 3-4 minuter och tillsätt timjan
1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 5 dl vatten 1 msk skånsk senap 1 msk äppelcidervinäger 2 tsk sambal oelek 3 msk lingonsylt 3 dl vispgrädde 2 msk ljus redning salt, peppar, oregano, timjan. Låt nu grytan puttra i ca 45 min-1 timme (späd med vatten om det behövs) och lägg sedan i morötter och selleri i bitar och låt detta puttra på i ytterligare ca 30 minuter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri. 5 dl vatten 1 msk skånsk senap 1 msk äppelcidervinäger 2 tsk sambal oelek 3 msk lingonsylt 3 dl vispgrädde 2 msk ljus redning salt, peppar, oregano, timjan