Jag som inte är något större fan av isbergssallat och annan besk sallat tycker alla påsar med färska babyblad och salladsblandningar av allehanda slag är utmärkta som bas i mina kalla (och ibland ljumna) sallader
Vi serverade med flera tillbehör, tex denna linssalladen som du hittar här. Gör du linssalladen så gör gärna lite extra, håller bra i kylskåpet några dagar och är så god att du gärna plockar fram den igen, eller blandar den i en grönsallad
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Koka upp en kastrull med saltat vatten. Slå sedan av vattnet och häll över linserna i en skål. Hacka lök, skär tomat, paprika, mango och avokado i bitar
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Låt det koka ihop någon minut och smaka av (kräftosten ska ju i sist med så soppan behöver inte vara perfekt ännu, men det ska ju smaka gott)
Vi skapade denna syrlig linssalladmed massor av fibrer, protein, läckra grönsaker med ett högt innehåll av den viktiga mineralen järn, som många av oss får i sig för lite i vår dagliga kost
Vänd sedan ner morötterna i såsen, och servera med biffarna. Krydda med salt och peppar. Medan biffarna steks kan du smälta smöret i en kastrull på medelhög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.