Den här gången fick det bli lime, örter, selleri och chili och jag passade på att göra en rejäl omgång så jag har lite hemma och så gjorde jag iordning några små flaskor/burkar att ge bort
1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 5 dl vatten 1 msk skånsk senap 1 msk äppelcidervinäger 2 tsk sambal oelek 3 msk lingonsylt 3 dl vispgrädde 2 msk ljus redning salt, peppar, oregano, timjan. Låt nu grytan puttra i ca 45 min-1 timme (späd med vatten om det behövs) och lägg sedan i morötter och selleri i bitar och låt detta puttra på i ytterligare ca 30 minuter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri. 5 dl vatten 1 msk skånsk senap 1 msk äppelcidervinäger 2 tsk sambal oelek 3 msk lingonsylt 3 dl vispgrädde 2 msk ljus redning salt, peppar, oregano, timjan
Tillsätt även riven morot och finhackad selleri. 2 stjälkar selleri (kan uteslutas eller bytas mot 1 extra morot). ca 2 tsk torkad oregano. 2 stjälkar selleri. ca 2 tsk torkad oregano
Blanda ner lök, (vitlök) morötter och selleri med ytterligare lite olivolja. Fräs bacon med en skvätt olivolja och torkad oregano tills baconet börjar få lite färg
Tillsätt schalottenlök, selleri, vitlök och ingefära i smöret i någon minut utan att det bränns. 1 finhackad stjälkselleri. 1 msk oregano. 1 finhackad stjälselleri