Vi valde att äta risnudlar till vår Thaigryta, Anki pressade extra lime på sin portion och Håkan duttade på med sin älskade Thaiketchup Sriracha, och med grovt hackade salta jordnötter och några blad från sellerin blev det en toppengryta att hugga in på
Häll på jordnötter, torkade räkor, selleri, cilantro, lök och chili, och blanda runt ordentligt. Om jordnötterna inte är rostade, börja med att rosta dem
Strimla mangon, sellerin och romansallaten, hacka chilin. 1 mango (helst halvmogen), en stjälk blekselleri, några blad romansallat, 5 cm gurka, ½ rödlök, en näve rostade osaltade jordnötter, ½ kruka färsk koriander, ½ färsk röd chili. Rosta jordnötterna i en torr och het stekpanna, ca 5 min
Basen är oftast fryst banan, avokado, fryst mango, fryst spenat, färsk grönkål, selleri, ingefära, kokosmjölk, apelsinjuice och Supergreens från Helhetshälsa
½ jordnötter. ½ jordnötter. 2 stjälkar blekselleri, hackade. Bryn lök, selleri, morot och riven vitlök, salta i oljan och låt puttra under omrörning på medelvärme tills grönsakerna mjuknat - ca 10 minuter. 2 stjälkar blekselleri, hackade. Bryn lök, selleri, morot och riven vitlök, salta i oljan och låt puttra under omrörning på medelvärme tills grönsakerna mjuknat - ca 10 minuter Tillsätt tomatpurén och bryn någon minut till
Skölj och finstrimla purjo och selleri. Lägg i purjo och selleri och fräs 1-2 minuter under omrörning. 2 selleristjälkar. 0,5 dl nötter jordnötter eller cashew