Linsbullar med basilika
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Linsbullar med basilika
  • 4 dl röda linser
  • ½ dl oliv- eller rapsolja
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 2 morötter, hackade
  • 2 stjälkar blekselleri, hackade
  • 2 vitlöksklyftor 1 tsk salt
  • 4 msk tomatpuré
  • 200 g champinjoner, grovt hackade
  • 3 ägg 1 dl riven västerbottensost eller parmesanost
  • 1 dl skorpmjöl
  • 6 msk färsk hackad basilika
  • ½ jordnötter
  • Koka linserna klara, häll av vattnet och låt dom svalna.
  • Bryn lök, selleri, morot och riven vitlök, salta i oljan och låt puttra under omrörning på medelvärme tills grönsakerna mjuknat - ca 10 minuter Tillsätt tomatpurén och bryn någon minut till.
  • Rör i svampen och bryn vidare tills all vätska har försvunnit, rör om då och då.
  • Häll över röran i en skål, tillsätt linser och blanda om.
  • Rör i ett ägg i taget, ost, skorpmjöl, basilika och nötter och blanda väl.
  • Ställ in smeten i kylen minst en timme så det får svalna och sätta sej.
  • Forma smeten till bullar stora som golfbollar och lägg dom på ett oljat bakplåtspapper på en plåt.
  • Stek bullarna mitt i ugnen på 200 grader ca 30 minuter Ta ut och servera med valfria tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.