3 ägg
1 dl riven västerbottensost eller parmesanost
1 dl
skorpmjöl
6 msk
färsk hackad basilika
½
jordnötter
Koka linserna klara, häll av vattnet och låt dom svalna.
Bryn lök, selleri, morot och riven vitlök, salta i oljan och låt puttra under omrörning på medelvärme tills grönsakerna mjuknat - ca 10 minuter Tillsätt tomatpurén och bryn någon minut till.
Rör i svampen och bryn vidare tills all vätska har försvunnit, rör om då och då.
Häll över röran i en skål, tillsätt linser och blanda om.
Rör i ett ägg i taget, ost, skorpmjöl, basilika och nötter och blanda väl.
Ställ in smeten i kylen minst en timme så det får svalna och sätta sej.
Forma smeten till bullar stora som golfbollar och lägg dom på ett oljat bakplåtspapper på en plåt.
Stek bullarna mitt i ugnen på 200 grader ca 30 minuter Ta ut och servera med valfria tillbehör.
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Om vi får vi säga det själv så tycker vi att det går ganska bra med vårt senaste projekt "mer färs i köket"
Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3
1 dl basilika, gräslök och persilja. 1 dl basilika. Måste göra ett bättre inlägg och denna såsen som receptet kommer från min favorit kokobok - Under Valnötsträdet
Servera med svart råris, kokta rödbeter, feta och en yoghurtsås. Basilika och Parmesanbiffar. Mixa boveten, häll i den hackade löken, basilika, riven parmesan, örter och salt och mixa till en smet
Färsk basilika tillhör en av mina favoriter när det gäller färska kryddor. Jag gjorde en basilika aioli som är god till bla grillat kött eller varför inte som dressing till en god sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.