Hacka hasselnötterna grovt. pressa ut till en rund kaka och strö solrosfröna och hasselnötterna över. Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfröna och 1/2 av hasselnötterna. 1 dl hackade hasselnötter
Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
Servera med kvargfluff. Bred på sconesen och servera direkt. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa ut med pepparkaksform räfflade scones. 100 g mörk choklad, 100 g torkade aprikoser eller 75 g hasselnötter. 100 g mörk choklad, 100 g torkade aprikoser eller 75 g hasselnötter
För att testa lite olika smaker delade jag upp degen i tre delar och smaksatte med frysta jordgubbar, choklad och hasselnötter och sista delen blev med färska plommon
Mörka sconesmed nötter. Och så är det ju fortfarande scones, vilket alltid måste vara bra. När jag upptäckte att vi inte hade något bröd hemma hade jag tänkt göra filmjölksbröd i form, som man bakar med bakpulver och filmjölk och olika mjölsorter
Det är ju ett fantastiskt hjälpmedel för att få fina fluffiga scones, sockerkakor, muffins med mera, för att inte tala om den vansinnigt goda oliv- och ostkakan