Peppar. 500 g scampiräkor. Smält hälften av smöret, fräs curryn, chilin och citronen. Fräs räkorna i detta i 2 min och ta sedan upp dem och lägg dem vid sidan av
Smaka försiktigt av med citronsaft, peppar och salt. PrintGrillad scampi i dragon och dijon. Servera räkorna med en neutral sallad med citronzest, peppar och lite salt
Ta bort citrongräset o smaka av med salt och peppar. 1 vitlöksklyfta1 msk röd currypastaOlja 400 g kokosmjölk2 st citrongräsSaltPeppar300 g scampi I pkt äggnudlar1 grönsaksbuljongtärning 1 morot3 knippor salladslök1 lime1 kruka färsk korianderOljaSaltChiliflakes Börja med att finhacka vitlöken och fräs den på låg värme med olja i en panna
Idag serverar jag en liten förrättstoast med chilifräst scampi. PrintChilifräst scampi på levain. 12 scampiräkor 2,5 msk sambal oeleck 1 lime (juicen) 3 msk rapsolja 1/2 kruka koriander (grovt hackad) 1/2 solovitlök (grovt hackad) 1 tsk skaldjursfond (valfritt) salt och peppar 4 skivor levainbröd smör och rapsolja att steka i Gör så här. Efter 2-3 minuter lägger jag upp scampin på de gyllenbruna skivorna av levainbröd
Smaka av med limesaft, salt och peppar. Tina scampi och pilgrimsmusslor och låt rinna av. 12 st scampi. Blanda dem med citronolja, flingsalt och chiliexplosion
Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Men Scampi med curry- och ingefärssås samt wokade grönsaker är i alla fall ett försök att få till en ”indisk” inspirerad rätt
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…