Oregano. Detta är lchf varianten med denna focaccia men kör vanligt vitt bröd till scampin om ni inte äter LCHF så har ni en supergod rätt som passar till förrätt
ca 450 g hvetemel25 g gjær1 eggen god klunk olivenoljelitt saltlitt sukkerevt italienske urterlunkent vann1 stor løk1 stor selleristang1 stor gulrot4-5 hvitløksfedd1 boks hermetiske tomater2-3 ss tomatpurésalt/pepperlitt sukker1 ts oregano1 ts basilikum½ ts timian½ ts merian1 laurbærbladønsket toppingrevet ost (blanding av cheddar og mozzarella er en sikker vinner)Bland alt det tørre til pizzadeigen. - revet squash, tomatskiver, laks og champignon- soltørkede tomater, oliven, avocado, røkt skinke og blåmuggost- scampi, purre, hvitløk og blåmuggost- spinat, squash, asparges, paprika, vårløk og artisjokkhjerter- blandet sopp, klatter av kremost, hakkede urter, valnøtter, blåmuggost- tomatskiver, rød paprika, chorizo, løk, sorte oliven, basilikum og manchego ca 450 g hvetemel. 1 ts oregano
4 port500 g scampi1 brk hela tomater½ dl olivolja1 gul lök2 dl torrt vitt vin½ tsk saltpeppar2 msk hackad färsk persilja1 tsk oregano100 g fetaostFräs hackad lök i oljan några minuter och tillsätt sedan delade tomater med spaded, vin, salt, peppar, persilja och oregano. Lägg sedan i scampi och koka utan lock ytterligare 5-10 min. 500 g scampi