Kvällens middag blev pizza, testade en ny variant av botten idag och den blev riktigt god. Häll i tomaterna och krydda och låt puttra, tills det är dags att ha såsen på pizzan
16 st digestivekex. 125 g smör. 1,25 dl strösocker. Grädda kakan i vattenbad i 50-60 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Grädda ytterligare 15-20 minuter tills toppingen stelnat (ej i vattenbad). 16 st digestivekex. 125 g smör. 1,25 dl strösocker
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt. Pizzadeg. Pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. 1 ½ tsk bakpulver. 1 krm salt. 1 pkt (ca 140 g) bacon eller rökt skinka. 200 g färska champinjoner eller 1 konservburk. 1 burk (ca 600-800g) ananas
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in Pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5-10 minuter. 120 g Färskost. 1 st Basilika - färsk. 1 st Grönsaksbuljong. 10 g Oregano - torkad
Banta och äta pizza. Detta blir en normalstor pizza och innehåller mindre än 500 kcal. Nyttig pizza, 1 portion. Låt 1 dl krossade tomater småkoka på spisen tillsammans med ½ msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta,. - Läs hela inlägget här 1 portion. 1 dl krossade tomater. 1 pressad vitlöksklyfta
Fodra formen ända upp över kanterna så att det blir ett överhäng på 1 cm. Spara cirka 1 cm från pajformen. 1 msk maizena. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk kanel. 110 g osaltat smör. 1 ½ dl strösocker. 1 dl farinsocker. 1/2 dl vatten. 1 äggula. 1 msk vispgrädde. Grädda pajen mitt i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda i ytterligare cirka 45 minuter eller tills pajen fått fin färg. 1 msk maizena. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk kanel. 110 g osaltat smör. 1 ½ dl strösocker. 1 dl farinsocker. 1/2 dl vatten. 1 äggula 1 msk vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.