Saftiga äppelpajs-cupcake med smörkräm
myTaste USA
myTaste USA

Saftiga äppelpajs-cupcake med smörkräm

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Äpple Cupcakes
  • 7 dl mjöl
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl ljusbrunt socker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk riven muskot
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vegetabilisk olja
  • 1 dl kopp gräddfil
  • 2 tsk vanilj
  • 3 dl skalade och hackade gröna äpplen (1/4 tums kuber)
  •  
  • Fyllning
  • 2 gröna äpplen, skalade och skurna i kuber
  • 1 msk osaltat smör
  • 2 msk ljusbrunt socker
  • 1 tsk citronsaft
  • ¼ tsk kanel
  • 1 tsk mjöl
  •  
  • Smörkräm
  • 2 stavar osaltat smör mjukat
  • 1 dl ljustbrunt socker
  • 9,5-14 dl florsocker
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • ¼ tsk salt
  • 0,5 dl mjölk
  • Du kommer att behöva cupcakes formar till receptet.

Beskrivning

    Detta är ett supergott recept på cupcakes som smakar lika ljuvligt som en nybakad äppelpaj, härligt smakrik kanel blandas med en len smörkräm som smakar gudomligt!

    Detta recept är från bloggen Yummy Crumble och man hör ju på namnet att detta är en blogg värt att lägga på minnet!

    Kathleen heter bloggaren som numera är bosatt i Dubai men hennes recept är fortfarande inspirerade av hennes hemland Amerika där cupcakes är hennes specialitet!

    1) Förvärm ugnen till 175 grader och ställ fram dina cupcakes formar.

    2) Vispa tillsammans mjöl, socker, brunt socker, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och muskotnöt. Lägg sedan åt sidan.

    3) ta en annan skål och vispa ägg, olja, gräddfil och vanilj.

    4) Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda ihop

    5) Lägg till äpplen och häll sedan smeten till 2/3 i formarna

    6) Grädda i ugnen 18-20 minuter.

    7) Lägg åt sidan för att kyla.

    Fyllning:

    1) Släng ihop äpplen, citronsaft, brunt socker, kanel och mjöl i en skål.

    2) Värm smöret i en stekpanna med högre kanter och koka sedan äpplena i smöret tills sockret har karamelliserats.

    3) Lägg åt sidan för att svalna

    Smörkräm:

    1) Vispa smöret tills det blir lätt och fluffigt. Tillsätt brunt socker och kanel och vispa tills det är ordentligt mixat.

    2) Tillsätt 7 dl florsocker.

    3) Vispa sedan ner vaniljextrakt och grädde tills de är helt blandade.

    4) Tillsätt sedan det återstående florsockret till önskad konsistens.

    5) Vispa tills det blir fluffigt.

    Lägg frostingen på varje muffin och toppa med kyld äppelpajfyllning. Dekorera med valfria dekorationer.

    Tillagningstid: 45 minuter
    Grader: 175 c

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.