Denna kaka smakar ljuvligt av vanilj och är så saftig så ni kommer inte att behöva några andra recept.
Paru's Kitchen heter bloggen som vi har tagit detta mumsiga recept ifrån och vi på myTaste är så glada att det även finns andra riktigt goda recept att hämta från bloggen som ni vill missa!
Det bästa av allt är att denna sockerkaka innehåller inga ägg vilket passar perfekt om du älskar sockerkaka men inte får äta ägg.
Gör så här:
1) Förvärm ugnen till ca 180 grader. Smörj en sockerkaksform med lite smör eller olja och skaka runt lite mjöl. Ställ sedan åt sidan.
2) Häll yoghurten en skål och vispa så alla klumpar försvinner, lägg sedan i sockret och vispa så det blandas.
3) Tillsätt bakpulver och bikarbonat, vispa ihop och ställ åt sidan i 5 minuter tills du ser att det bildas bubblor.
4) Lägg till vaniljextraktet och oljan till blandningen
5) Tillsätt siktat mjöl i blandningen och vispa ihop allt och häll sedan i kakformen.
6) Grädda kakan i ugnen i ca 30-35 minuter, kontrollera med stick efter 30 minuter för att se hur långt kakan gräddats.
7) Kyl kakan helt innan servering.
Tillagningstid: ca 45 minuter
Grader: 175-180 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/eggless-vanilla-sponge-cake-recipe-6189268.html
Tillsätt ägg ett i taget och vispa tills allt är blandat. 2) Lägg ihop alla ingredisenserna utom chokladen, blanda väl och tryck sedan ut fyllningen i botten på en springform. 4 ägg lätt vispade
Lägg sedan smeten muffinsformarna med en sked. 4) Låt muffinsarna svalna på plåten i 10 minuter och lägg dem sedan på ett ugnsgaller och fortsätt att kyla dem där. 1 ägg
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. 6 ägg. 6 ägg. De här tiden på året är det som bekant en hel del bjudningar och tillställningar som man är bjuden på
4 ägg. 4 ägg. Ett tips till vårens alla fester. Långpanna är ett perfekt sätt att baka många kakor snabbt. I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Läggäggvitor, strösocker och salt i en skål. 165 g ägg (3), rumstempererade. 170 g äggvita (2-3). 1Rulltårta 165 g ägg (3), rumstempererade 90 g socker (1 dl) 90 g vetemjöl (1,5 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 20 g kakao (0,5 dl) 25 g mjölk. 1Smörkräm med dulce de leche 250 g osaltat smör, rumstempererat 70 g äggvita (2-3) 120 g strösocker (1,5 dl) 1 nypa salt 1 burk dulce de leche (tillsätt efter smak)Rulltårta. Vispa ägg och strösocker poröst - vitt och fluffigt - i cirka 10 minuter
Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt sockret. 4 ägg. Värm upp ugnen till 175 C och lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, som mäter ca 30 x 40 cm. 4 ägg 3 dl strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.