Saftig Chokladtårta Peter bakar
catrineyngbro
catrineyngbro

Saftig Chokladtårta Peter bakar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 tårta/12 bitar
  • CHOKLADBOTTEN
  • 3 1/4 dl vetemjöl (195 g)
  • 3/4 tsk bakpulver från Khoisan Tea
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 1 1/2 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (60 g)
  • 3 1/4 dl strösocker (325 g)
  • 1 stor nypa flingsalt
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 tsk ekologiskt vaniljextrakt från Khoisan Tea
  • 1/2 dl matolja (40 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl kokande vatten
  • CHOKLADFROSTING
  • 50 g mjukt smör
  • 150 g färskost
  • 1/2 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (20 g)
  • 3 dl florsocker (180 g)
  • 1/2 tsk flingsalt

Beskrivning

    1. Värm ugnen till 175 grader över-och undervärme.
    2. Chokladbotten: Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kakao, strösocker och flingsalt i en stor skål.
    3. Vispa ner äggen, vaniljextrakt, matolja, gräddfil och varmt vatten till en jämn smet.
    4. Klä botten på två bakformar á 18 cm i diameter och fyll formarna jämnt med smet.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Testa med en provsticka, kakan ska inte vara kladdig men samtidigt inte torr.
    6. Låt svalna på ett galler. Vänd formarna upp och ned efter 5 minuter.
    7. Chokladfrosting: Vispa smör och färskost krämigt.
    8. Tillsätt kakao, florsocker och flingsalt. Vispa så frostingen går ihop, inte för länge.
    9. Bred eller spritsa frostingen på ett lager botten. Lägg på andra lagret och klä in hela tårtan med resterande frosting.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.