1. Värm ugnen till 175 grader över-och undervärme.
2. Chokladbotten: Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kakao, strösocker och flingsalt i en stor skål.
3. Vispa ner äggen, vaniljextrakt, matolja, gräddfil och varmt vatten till en jämn smet.
4. Klä botten på två bakformar á 18 cm i diameter och fyll formarna jämnt med smet.
5. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Testa med en provsticka, kakan ska inte vara kladdig men samtidigt inte torr.
6. Låt svalna på ett galler. Vänd formarna upp och ned efter 5 minuter.
7. Chokladfrosting: Vispa smör och färskost krämigt.
8. Tillsätt kakao, florsocker och flingsalt. Vispa så frostingen går ihop, inte för länge.
9. Bred eller spritsa frostingen på ett lager botten. Lägg på andra lagret och klä in hela tårtan med resterande frosting.
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Godaste chokladtårtan,. Godaste chokladtårtan. 19 februari 2016, 13. 47. Hej. Denna tårtan blir bara godare och godare så gör den gärna 1-2 dagar innan den ska serveras
Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan. Här hittar ni ännu ett recept på en Chokladtårta som är inspirerad av Kärleksmumskakan
Och det är exakt där du hamnar när du äter den här drömmiga chokladtårtan. Resultatet blev den här luftiga men samtidigt kladdiga chokladtårtan som görs på ynka 3 ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.