Ibland åker jag till en lokal odlare, i närheten av där jag bor, och köper bland annat majskolvar, olika sorters böner och kål, jordgubbar och deras hemkokta saft
I synnerhet om du balanserar allt det söta med något riktigt nyttigt till middag. Blåbären kan bytas mot andra torkade bär, ex vis tranbär, körsbär eller russin
Använder du pulver så blanda först ut den i limesaften och rör sen ner i de varma bären. Söta eventuellt lite grann om du tycker det smakar för surt, beroende på vilka bär du använder
Använder du pulver så blanda först ut den i limesaften och rör sen ner i de varma bären. Söta eventuellt lite grann om du tycker det smakar för surt, beroende på vilka bär du använder
Jag gjorde min på vildkörsbär som blivit kvar efter sommarens saft- och syltfrenesi, vilket blev helt fantastiskt gott, men det går lika bra att göra den med vinbär, blåbär, hallon eller varför inte allt på en och samma gång
Vispa samman äggulor, socker, citronskal och saft i en rostfri kastrull. Nu är perfekt tid för det när jordgubbar fortfarande finns om än i något begränsad upplaga, hallon och smultron växer som bäst, vinbären är inte längre gröna och körsbären är söta och goda
Använder du pulver så blanda först ut den i limesaften och rör sen ner i de varma bären. Söta eventuellt lite grann om du tycker det smakar för surt, beroende på vilka bär du använder
Jag minns de sötakörsbären, hur jag strosade runt barfota på vår bakgård, kliade på myggbett, räknade fräknar och spottade körsbärskärnor över hela gräsmattan
Rör i det omväxlande med likören/saft/essence. Skölj och kärna ur körsbären. Rör färskosten och florsockret med likören/saft/essence och karamellfärgen
('sårrbé', en orientalisk dryck, tillredd af fruktsafter m. * Plommon, körsbär, jordgubbar, hallon, m. "en orientalisk dryck, tillredd af fruktsafter m