Körsbärskaka 4 dl mjöl (en dl kan gärna bytas mot havregryn)100 g smör1 3/4 dl socker1 ägg3 tsk bakpulverBlanda allt till en deg (jag gör det i matberedare) och klicka ut den över moreller/äppelbitar i lämplig form
Körsbärskakan är glutenfri, och kan lätt göras helt mjölkfri med mjölkfritt margarin. Det är ett riktigt pillergöra att kärna ur körsbär, men det besväret glömmer man snart bort när man får lön för mödan med en sån här härlig kaka
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och blanda det med vattnet och rör ner i smeten tillsammans med kokos och mjöl blandat med bakpulver
Tysk körsbärskaka Även detta efter ett recept från boken I mormors skafferi. I strävan efter att göra av med 2 kg körsbär (var och köpte två kg till i tisdags, kommer troligen att bli en till sån här tårta med lite modifikation) och mer sylt
Även den månad lämnar vi ett bidrag till månadens sötsak. Temat är "något för alla". Eftersom vi är laktosintoleranta valde vi att göra just en laktosfri kaka
De här kakorna kommer jag att servera på juldagen till folk som inte uppskattar julpudding (jag). Servera dem varma med en klick sötad apelsinsmakande vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.