Saffranssnurror recept

Saffranssnurror

Saffranssnurror

Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel. Värm mjölken tillsammans med saffranet till 37°
Saffranssnurror med vit choklad och kardemumma

Saffranssnurror med vit choklad och kardemumma

Så här kommer ett recept på helt fantastiskt goda saffranssnurror med vit choklad och kardemumma. Varje år brukar jag vilja testa ett helt nytt recept på saffransbullar där jag kan putsa lite på degen och kanske hitta på någon ny presentation av bullen
Saffranssnurror med apelsin & vanilj

Saffranssnurror med apelsin & vanilj

Saffranssnurror med apelsin & vanilj. ca 20 bullar. 25 g jäst. 8½ dl vetemjöl. 1 krm salt. 2½ dl mjölk. 1 kuvert (½ g) saffran
Saffranssnurror med mandelmassa

Saffranssnurror med mandelmassa

Stöt saffran med 1/2 tsk salt. Häll på sprit och låt helst stå minst 30 minuter. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt (37 grader)
Saffranssnurror med mandelmassa.

Saffranssnurror med mandelmassa.

45 st relativt stora Saffranssnurror. Det här receptet ger goda snurror med smak av saffran och mandelmassa, perfekta i dessa stundande juletider
Saffranssnurror

Saffranssnurror

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen

Saffranssnurror med mandelmassa och apelsin

Grädda saffranssnurrorna gyllene i mitten av ugnen, 10-12 minuter. 36 st (3 plåtar). 1. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas
Saffranssnurror

Saffranssnurror

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen, rör om så att det löser upp sig

Saffranssnurror

Och först ut (förutom lite fluff och pannkakskyddande) var att prova på saffranssnurror fast i min typ av variant
Saffranssnurror

Saffranssnurror

Ca 40 st. Ingredienser. 150 g Smör. 5 dl mjölk. 2 dl kesella. 50 g jäst. 2 dl strösocker. 2 krm salt. 1-2 påsar saffran, (à 0,5 g)
Saffranssnurror

Saffranssnurror

Bulldeg. 200 g smör. 5 dl mjölk. 2 paket saffran. 2 dl socker. 50 g jäst. 1 tsk salt. 1 st ägg. 15 dl mjöl. Fyllning. 250 gram mandelmassa