* juice från en apelsin. * ca msk vaniljpulver (tex från Bourbon). Häll över allt på en braspanna med bakplåtspapper och skjuts in i ugnen i ca 25 minuter
Mosa ihop smör och mandelmassa med en gaffel och tvätta apelsinerna. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas
100 g mjukt smör2 dl socker (ta 1 1/2 dl om du vill ha den mindre söt)2 ägg4 1/2 dl mjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker + 1 tsk vaniljpulver2 msk kanelRivet skal av 1 liten apelsin + 2 msk pressad apelsinsaft100 g grovhackad mandel Rör smör och socker poröst. Riv ner apelsinskalen och pressa ut så du får ca 2 msk apelsinsaft. Lägg kakorna med snittsida uppåt och torka dem i ugnen ca 45 min
Pressa över saften från två apelsiner, knäck äggvitorna och häll på rejält med kanel och kardemumma. Det finns bra alternativ, helt klart, men jag vill gärna ha den där müslin med lite crunchkänsla och de är inte direkt sockerfria
Så fluffiga och med en smak av apelsin och vanilj, ringla över lönnsirap, servera med glass eller nutella, ja ni hör ju, det kan ju inte bli annat än supergott
Bara prövat vaniljsmaken än så länge och det smakar väl gott och är billigare än vaniljkräm gjord på vaniljstång även om jag kan föredrar vaniljsås som man gjort tjockare så den blivit mer krämig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.