100 gram
philadelphiaost, 1 påse saffran, 1/2 dl sötning (ta torrvara helst) 1 tsk kokosolja, 2 msk fiberhusk, 2 msk kokosmjöl och 2 msk pofiber. Rör samman de våta ingredienserna innan du rör ner de torra. Låt svälla en stund och kavla ut mellan två välinoljade bakplåtspapper (jag hade kokosolja) och sätt in i ugn på 175 grader runt 6-7 minuter Akta så de inte bli färg i kanterna för då bryts de när du rullar snäckorna.
Så här kommer ett recept på helt fantastiskt goda saffranssnurror med vit choklad och kardemumma. Varje år brukar jag vilja testa ett helt nytt recept på saffransbullar där jag kan putsa lite på degen och kanske hitta på någon ny presentation av bullen
Stöt saffran med 1/2 tsk salt. Häll på sprit och låt helst stå minst 30 minuter. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt (37 grader)
Grädda saffranssnurrorna gyllene i mitten av ugnen, 10-12 minuter. 36 st (3 plåtar). 1. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen, rör om så att det löser upp sig
Toppengoda saffransbullar med ny twist. En favorit här hemma. Saffranssnurra med smak av apelsin, ca 30 st100 g margarin eller smör5 dl mjölk50 g jäst för söta degar250 g kesella kvarg lätt1 g saffran (=2 påsar)1 1/2 dl socker1/2 tsk saltca 17 dl vetemjölFyllning
IngredienserGrunddeg5 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2. 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 225 g smör, kallt i kuber Smaksättning 11 st citron, finrivet skal 1 msk citronsaft Smaksättning 21 kuvert saffran 1 msk hett vatten Gör så härLägg ingredienserna till grunddegen i matberedaren och mixa ihop dem till fina smulor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.