Saffransbullar med mandelmassa recept

16 Spara
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa
7 Spara
Bästa saffransbullarna.

Bästa saffransbullarna.

Smält margarinet, häll i mjölken och värm till "fingervarmt". Rör ut jästen med lite degspad, tillsätt saffran (som stötts i mortel tillsammans med sockerbiten) socker, salt, sedan resten av degspadet samt mjöl
6 Spara
Lena´s saffransbullar

Lena´s saffransbullar

Tillsätt resten och till sist mjölet OBS kesellan ska INTE värmas. Smula jästen i degbunken. Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, häll mjölk blandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig
4 Spara
Saffransbullar

Saffransbullar

Saffransinläggning. 1,5 g saffran, gärna pistill. 1 msk strösocker. 1,5 msk konjak eller annan starksprit. För att dra ur så mycket smak som möjligt ur saffranet så kan man lägga in sin saffran i sprit och lite socker som gör att all smak blommar och att du får ut mycket mer arom
3 Spara
Saffransbullar

Saffransbullar

Jag kan utan att överdriva säga att jag älskar saffran och tycker att det är synd att man bara äter saffransbröd en gång om året, till julen, Så i år tjuvstartade jag tidigt i november och har redan hunnit avnjuta en runda saffransbullar
Sökförslag och sidor