Smält smöret. Vansinnigt goda och saftiga bullar med saffran, mandelmassa och vit choklad. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet
Blanda smöret och riven mandelmassa. Smält smöret i en kastrull. Förra året bakade jag lussebullar medmandelmassa och bestämde när sista bullen var uppäten, att de skulle göras om
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel
Pensla med ägg och strö på mandel. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa