Saffransbullar med mandelmassa smör recept

Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Vad passar bättre än dessa saftiga saffransbullarmed en härlig fyllning av mandelmassa, smör och florsocker till jul
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Bred smör på dessa, strö över socker, vaniljsocker och riv över mandelmassa. Smör. Saffransbullarmedmandelmassa är ett måste till jul/påsk
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Jag tycker att fyllningen blir ”svårstruken” och svårarbetad om man blandar ner mandelmassan i smörblandningen
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Bred över det mjuka smöret, häll på lite strösocker (kan uteslutas), riv över valfri mängd mandelmassa och strö över russinen
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Riv mandelmassan och blanda medsmör och rivet apelsinskal. Smält smöret. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper
SAFFRANSBULLAR MED APELSIN OCH MANDELMASSA

SAFFRANSBULLAR MED APELSIN OCH MANDELMASSA

Blanda smöret och riven mandelmassa. Smält smöret i en kastrull. Förra året bakade jag lussebullar medmandelmassa och bestämde när sista bullen var uppäten, att de skulle göras om
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Bred över det mjuka smöret, häll på lite strösocker (kan uteslutas), riv över valfri mängd mandelmassa och strö över russinen
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Pensla med ägg och strö på mandel. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa
Saffransbulle med mandelmassa

Saffransbulle med mandelmassa

Blanda mandelmassanmedsmör och kardemumma. Gör likadant med den andra degen och resten av smörkrämen

Saffransbullar med mandelmassa

Varje år bakar jag saffransbullar men jag gör en annan variant med fyllning av smör och mandelmassa och jag skippar faktiskt russinen helt och hållet
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

-)I torsdags bakade jag en annan variant av saffransbullar. Hur har ni det annars med julklappsinköpen