Värm upp smöret och häll i saffran.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll sedan i smör/saffran blandning och havremjölken. Knåda ihop degen och bred ut till två längor på en plåt (platta till ovanpå). In i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Ta ut och skär i 1 cm skivor, in i ugnen på 125 grader i ytterligare 10 minuter för att torka till.
Det har varit flera resor till goda vänner på sistondes och istället för den obligatoriska skumpaflaskan så känns det roligare med något orginellare och där lite eget engagemang har lagts till
Häll över margarinet med saffransblandningen i en skål. Oj oj oj. de här mandelskorporna måste ni testa. Jag såg ett recept i ett reklamblad nyligen, var bara tvungen att prova på
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. En riktigt goding enligt mig som numer hör julen till, farligt goda
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Torra fast saftiga. Mjuka men ändå hårda och så det goda mandlarna på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.