Ingredienser Portioner. 4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fast så fasligt länge sedan är det inte, det har inte ens gått tre veckor sedan vi mumsade i oss gösen med den där sötsuradillsåsen, signerad Leif Mannerström/Håkan Mårtensson
Sötsur gryta med kyckling och ananas– en lättlagad gryta som är en favorit på Zeinas kitchen. Favorit i repris, panerad fisk med kall dillsås och potatismos
Tonfisk i sötsurdillsås,kokt potatis. Tonfisk i sötsurdillsås,kokt potatis. Den uppmärksamme ser att det blev fiskgryta vid flera måltider den här veckan
Häll i dillen och smaka av med vinägern, salt och socker det skall smaka lite sötsurt (om du vill ha såsen lite rundare i smaken tillsätt lite vispgrädde)
När all saft var upphälld på flaskor blev det stekt sill och potatis med sötsurdillsås till middag. Idag har jag för ovanlighetens skull tillbringat dagen i köket