Sötpotatis, blomkål, köttfärs och bacongratäng
annagl
annagl

Sötpotatis, blomkål, köttfärs och bacongratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • SÖTPOTATISMOS
  • 3 medelstora sötpotatisar
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • Salt + peppar
  •  
  • BLOMKÅLSMOS
  • 1 blomkålshuvud, skuret i mindre buketter
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • Salt och peppar
  •  
  • FÄRS-MIX
  • 1000 g eko-nötfärs (vi använde fkt 1/2 lammfärs - blev supergott t.o.m. för en icke-lamm-lover?)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 gul/röd lök, grovhackad
  • Salt + peppar
  • 220 g eko-bacon
  • Kokosolja (till ugnsformen)

Beskrivning

    Ugn 190 C, smörj en ugnsform med kokosoljan.

    Stek bacon i ugnen i ca 12-15 min och grovhacka sedan.

    Picka sötpotatisarna med gaffel och lägg på en plåt under baconen.

    När du tagit ut baconen - höj ugnen till 205 C, flytta upp sötpotatisen och låt vara inne ca 30 min till. Du kan också baka sötpotatisen nån dag i förväg

    Ånga blomkålen tills mjuk. Mixa sen till mos i blender/stavmixer, blanda sen i kokosmjölk + kryddor.

    När sötpotatisen är klar - ta ut, sänk ugn till 175 C. Skala och mixa potatisen till mos likt blomkålen.

    Stek färsen i en stor panna tillsammans med de hackade lökarna tills genomstekt.
    ****************************************
    Dags att börja bygga! ?
    Ta upp 1/2 av färsen (låt vätska rinna av lite) och lägg i botten av din ugnsform.

    Lägg sen på blomkålsmoset och sprid ut jämnt.

    Fortsätt med ett lager av resten av köttet, följt av sötpotatismoset.

    Baka i ugnen ca 30 min/tills det börjar "bubbla". Kör då på grill i 5 min innan du tar ut den.

    Låt vila, toppa med bacon ??

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.