1000 g
eko-nötfärs (vi använde fkt 1/2 lammfärs - blev supergott t.o.m. för en icke-lamm-lover?)
1 vitlöksklyfta,
finhackad
1 gul/röd
lök, grovhackad
Salt + peppar
220 g
eko-bacon
Kokosolja (till ugnsformen)
Beskrivning
Ugn 190 C, smörj en ugnsform med kokosoljan.
Stek bacon i ugnen i ca 12-15 min och grovhacka sedan.
Picka sötpotatisarna med gaffel och lägg på en plåt under baconen.
När du tagit ut baconen - höj ugnen till 205 C, flytta upp sötpotatisen och låt vara inne ca 30 min till. Du kan också baka sötpotatisen nån dag i förväg
Ånga blomkålen tills mjuk. Mixa sen till mos i blender/stavmixer, blanda sen i kokosmjölk + kryddor.
När sötpotatisen är klar - ta ut, sänk ugn till 175 C. Skala och mixa potatisen till mos likt blomkålen.
Stek färsen i en stor panna tillsammans med de hackade lökarna tills genomstekt.
****************************************
Dags att börja bygga! ?
Ta upp 1/2 av färsen (låt vätska rinna av lite) och lägg i botten av din ugnsform.
Lägg sen på blomkålsmoset och sprid ut jämnt.
Fortsätt med ett lager av resten av köttet, följt av sötpotatismoset.
Baka i ugnen ca 30 min/tills det börjar "bubbla". Kör då på grill i 5 min innan du tar ut den.
sötpotatis, blomkål och tomat ger massor av smak. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Denna vegetariska currygryta med rostad blomkål och sötpotatis blev galet god. Jag inspirerades av vår fantastiska kock på förskolan och ett recept på nätet
Tvätta och skala sötpotatisarna. Lägg på sötpotatis bitarna, salta lite lätt och ställ in den i ugnen. Lägg över pommesen i en skål och blanda i olja, mer salt och lite extra smaksättning
Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök och ev vitlök. Jag just avslutat min första jobbarvecka och det känns otroligt bra att vara tillbaka i vardagsrutiner igen
Jag har skrivit om det förr och skriver det igen. Den bara finns där och är medgörlig, söt och läcker. Jag märker däremot att jag lutar mig mer och mer åt det vegetariska köket när sötpotatisen kommer in i bilden
Det låter säkert jättekonstigt men det är så gott och man blir verkligen mätt på få kalorier. För att få lite mer volym på maten och mer näring har jag lagt till mer grönsaker i min kost
Idag gjorde jag därför en stor gratäng med köttfärsoch vitkål. Nu är det dock dåligt med sån mat för jag har ätit upp allt och det är helt slut på nödlådor
Ibland riskerar den att bli mosig och det är jag inte lika förtjust i. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.