Häll på vin, vatten, fond och vinäger och låt det småkoka tills ca hälften återstår. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Tillsätt lagerblad, peppar, vinäger och vin. 1,5 kg oxfilé. 2 msk rödvinsvinäger. Rödvinssky. Skala lök, vitlök, selleri och morot och skär i små bitar
Jag har nu gjort den här såsen hela tre gånger och den har blivit perfekt varje gång. Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote
Sås. Blanda lök, vinäger, peppar och dragon i en kastrull. Enkla recept med oxfilé. Om såsen är för tjock kan man röra ut den med några teskedar vatten
Vill du ha en Bearnaisesås till…. Dragon (i vinäger, färsk el torkad). Jag har tidigare gjort ett inlägg med Oxfilé provencale, men då skrev jag inte ut något recept
Pensla oxfilén med olja och krydda med salt och peppar. Servera oxfilén tillsammans med marmeladen. Häll på vinäger, kycklingfond, 1 dl vatten och senapsfrö. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet. 1 dl äppelcidervinäger. 1 tsk maizenaredning för ljusa såser. 4 bitar oxfilé (600 g)