Sås grillad makrill recept

Grillade makrillfiléer med kall sås

Grillade makrillfiléer med kall sås

Kall sås. Makrill är en fet fisk som gör sig bra på grillen. Rör samman ingredienserna till såsen. Skölj makrillfiléerna och snitta skinnet
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

Skala och skär schalottenlöken till såsen i mindre bitar. Rensa makrillen. köttet från benen och vänd ihop det med den varma tomatsåsen
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

Skala och skär schalottenlöken till såsen i mindre bitar. Rensa makrillen. köttet från benen och vänd ihop det med den varma tomatsåsen
Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Såsen tjocknar och smöret kan tillsättas i jämnare stråle lite i taget. Servera de hela grillade fiskarna på fat med citronklyftor samt kokt potatis, gräslökshollandaise och tomat- samt grönsallad
Marinerad Pastasallad Med Makrill

Marinerad Pastasallad Med Makrill

Innan jag länsade det sista till middagen hade jag även lite machesallad, ½ burk makrill i tomatsås (kvar från i förrgår) och lite av den underbara Grillade paprika- och tomatsåsen  och det fick ingå i en alldeles jättegod pastasallad
Fisk med grönt täcke och citronsås

Fisk med grönt täcke och citronsås

Rökt makrill med rödbetor och pepparrot. Låt såsen koka ca fem minuter. Red såsen med majsstärkelse och koka en stund till
Om det hade varit makrillsäsong

Om det hade varit makrillsäsong

Det är höstmakrill som är så god at servera inkokt, med dillsås och potatis. Tidigare hade jag oftast stekt den, någon gång grillat, med aldrig ugnsbakat den i sås
Receptregister

Receptregister

Laxburgare med krossad mandelpotatis, citronpressgurka och skarpsås. Mitt eget blue Hawaii (fyllda grillade bläckfiskar)

En härlig grillkväll och Chimichurrisås

Men den här gången valde jag att använda den som en fristående sås till det grillade köttet och den varma salladen