Bred ut krämen i ett jämnt lager och rulla ihop så att du får en rulltårta med skarven under. Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper med en fuktig duk under och låt långpannan ligga ovanpå medan kakan kallnar
Låt krämen kallna ett par timmar i kylskåp. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten
Medan rulltårtan svalnar, förbered fyllningen. Jagvalde att mosa jordgubbar (godare än sylt) men du kan givetvis fylla med t ex chokladkräm eller annanönskad kräm
Bred krämen över rulltårtan och rulla ihop med hjälp av bakpapperet. Då är rulltårta suveränt att ha i frysen för att lätt plocka fram när det är dags att sätta igång bryggaren eller blanda saften
Bred ut krämen på hela rulltårtebotten och strössla sedan ut blåbären. Men alla gör inte det har jag förstått och kanske kan ni trösta er i allt det vita eländet med denna smaskiga rulltårta
Eftersom det var mitt första försök att göra rulltårta så blev den däremot inte så fin, men gott om smörkräm blandat med chokladen gjorde den riktigt god
Bred ut krämen över rulltårtan och rulla samman från långsidan. Blanda samman mascarpone, vaniljsocker, florsocker och likör och rör ut med grädde tills du får en krämig konsistens