Limesaften tillför syrlighet som tillsammans med saltet gör att de här rostademandlarna är svåra att sluta att äta… Gillar man inte syrligheten så är det bara att utesluta limen
Toppa med finhackad koriander, finhackade mandlar eller jordnötter, hela rödpepparkorn och lime. Lime. 1 liten näve saltrostademandlar/jordnötter. 1 lime, juicen
Ringla över lönnsirap och servera med limeklyftor. Strö över smulad getost, rostad hackad mandel (rosta i torr stekpanna), rostade jalapeños (i ugn 5 min/200c), koriander. 1 st Lime
Servera pastan på tallrik och lägg på den ugnsrostade blomkålen, tomaterna och vitlöken. Toppa med hela mandlar, limesaft, olivolja, flingsalt och svartpeppar
En av rätterna vi lagade var heta crabcakes med lime, sharonfrukt, chili och koriander. Lägg upp på en salladsbädd tillsammans med hackad chilifrukt, bitar av sharonfrukt, limeklyftor och färsk koriander
Servera äpplena ljumma med lite spad över och rostade nötter eller mandlar runtom. Tvätta och riv limefrukterna fint, spara skalet till serveringen och strö det då över kompotten