Ugnsbakade äpplen med smak av kanel och honung – är inte det höst så säg. Det här receptet på äpplen fyllda med mandel, kanel och lite honung är ett perfekt sätt att njuta av våra svenska äpplen och ta tillvara på höstens råvaror
En bit Brie som var kvar från julafton, fick sällskap i ugnen av rostade nötter med en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabriken i höstas
Lägg kakan på bakplåtspapper, och strö över några rostade mandelflarn. Här ser vi en saftig kryddkaka med smak av ingefära, kanel, roiboos, mörk choklad och rivet äpple, toppad med rostad mandel
Servera gröten med urpillade granatäpple-kärnor och rostade hasselnötter. 1 litet friskt smakande äpple, skuret i mindre bitar. 1 litet friskt smakande äpple, skuret i mindre bitar
Olika nötter, frön, bönor, linser och ris behöver olika lång blötläggningstid, men för enkelhetens skull lät jag faktiskt mina mandlar/nötter och frön stå lika lång tid