Rostad Potatissallad m. bacon & senapsfrön
liau
liau

Rostad Potatissallad m. bacon & senapsfrön

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 personer
  • 1 kg Små färskpotatis
  • 1,5 msk Gula senapsfrön
  • 2 +2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 tsk Hackad färsk rosmarin
  • 0,5 dl Hackad persilja
  • 1 pkt Bacon (140 g)
  • 1 ask Körsbärstomater
  • 0,5 Hackad rödlök
  • Olivolja
  • Salt, peppar
  • Persilja till garnering

Beskrivning

    1 Hetta upp 1 msk o stekpanna, lägg i senaps-
    frö, lägg på lock tills de börjar poppa.
    2 Tillsätt 2 msk äppelcidervinäger, låt koka c;a
    1 min under lock på svag värme. Låt svalna.
    3 Blanda majonnäs, 2 msk äppelcidervinäger,
    rosmarin, persilja och senapsfräset.
    Förvara övertäckt i kylen.
    2-6 timmar före serveringen
    4 Sätt ugnen på 225°
    5 Dela ev. potatisen. Lägg på plåt, Blanda med
    3 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
    6 Ställ i mitten av ugnen c:a 20 min.
    Låt svalna.
    7 Strimla baconet och stek krispigt.
    Låt rinna av.
    8 Skär tomaterna i halvor.

    30 min före serveringen
    Blanda potatis, bacon med majonäs, tomater
    och rödlök. Garnera med persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.