1 Hetta upp 1 msk o stekpanna, lägg i senaps-
frö, lägg på lock tills de börjar poppa.
2 Tillsätt 2 msk äppelcidervinäger, låt koka c;a
1 min under lock på svag värme. Låt svalna.
3 Blanda majonnäs, 2 msk äppelcidervinäger,
rosmarin, persilja och senapsfräset.
Förvara övertäckt i kylen.
2-6 timmar före serveringen
4 Sätt ugnen på 225°
5 Dela ev. potatisen. Lägg på plåt, Blanda med
3 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
6 Ställ i mitten av ugnen c:a 20 min.
Låt svalna.
7 Strimla baconet och stek krispigt.
Låt rinna av.
8 Skär tomaterna i halvor.
30 min före serveringen
Blanda potatis, bacon med majonäs, tomater
och rödlök. Garnera med persilja.
Strimla baconet och stek krispigt. Blanda potatis och bacon med majonäs, tomater och rödlök. 1 kg små färskpotatisar1 1/2 msk gula senapsfrön2 + 2 msk äppelcidervinäger1 dl majonäs1 tsk hackad färsk rosmarin1/2 dl hackad persilja1 pkt bacon (140 g)1 ask körsbärstomater1/2 hackad rödlökOlivoljaSalt och pepparPersilja till garneringHetta upp 1 msk olja i en stekpanna, lägg i senapsfröna och täck med lock tills de börjar poppa. 1 1/2 msk gula senapsfrön. 1 pkt bacon
Receptet på den här potatissalladen hittade jag i ICA. s tidning Buffé 2008. Den var hur god som helst, så nu blir det ett stående middagsinslag varje sommar
Min kollega Emma tipsade om den här goda potatissalladen från Icas receptbank. Igår genomförde vi 9. ornas kväll och det blev tårkalas (inte tårtkalas) i vanlig ordning
Här kommer en försmak av sommaren genom en otroligt härlig rostadpotatissallad med halloumiost. Skriv utFacebookTwitter Rostadpotatissallad med halloumi
Jag kan ibland ha lite svårt att tåla färska rädisor - även om jag älskar smaken - men när de blir ugnsrostade blir de mildare i smaken och även mer lättsmälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.