Rosepepparstekt recept

Rosèpepparstek

Rosèpepparstek

Ta kryddorna och kör dom i en mortel. Gnid in köttet med kryddorna. Smält smör i en stekgryta, lägg i köttet och bryn det fint runtom
Rosépepparstekt fläskfilé

Rosépepparstekt fläskfilé

Pensla köttet med olja och krydda med salt och rosépeppar. Bryn runt om ca 5 minuter. Efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter
Sås till rosépepparsteken

Sås till rosépepparsteken

Sila skyn i en kastrull. Vispa ihop mjöl och vatten, låt skyn koka upp och vispa i mjölredningen, låt koka upp
Rosépepparstekt marulk m potatisbakelser

Rosépepparstekt marulk m potatisbakelser

Torka av fiskfilén med hushållspapper. Stöt rosépepparn i en morteloch gnid in kryddan runt om filén. Salta lätt runt om och bryn fiskeni oljan i stekpannan

Rosépepparstekt marulk

Sätt ugnen på 150 grader. Torka av fiskfilén med hushållspapper. Stöt rosépepparn i en mortel och gnid in kryddan runt om filén

Rosépepparstekt marulk

Torka av fiskfilén med hushållspapper. Stöt rosépepparn i en mortel och gnid in kryddan runt om filén. Salta lätt runt om och bryn fisken i oljan i stekpanna