Romasås. Servera gärna med klyftpotatis, skivade tomater och en god sallad, kall tomatsås till köttet. Rada upp baconskivorna bredvid varandra i en ugnsäkert fat
Gör såsen under tiden genom att blanda creme fracihe, rom, citronsaft och svartpeppar. rom. Klicka i kryddsmöret, på med riven västerbottensost och på med såsen
Sedan hällde jag såsen över laxen och gratinerade i ugnen i stället för att servera såsen bredvid. Strö körvel och dill runt laxen och linda sedan in i bacon
Torskrygg, garnerad med rom och dill. Den färska torskryggen från min lokala fiskbil är dock oslagbar och den här gången hamnade den i ugnen tillsammans med kantareller och hummersås
Blanda i en skål med dill, ishavsrom, majonnäs och crème fraiche. Bred på tomatsås och lägg en ansjovisfilé på varje skiva ihop med några klyftor av körsbärstomaterna och på med lite klippt persilja
Vildand med äppelpotatispuré och enbärsgräddsås smaksatt med rom. andbröstpotatisäpplegrädde/mjölksalt och pepparenbärcharlottenlökgräddemörk fond, typ oxeromKoka potatis och gör en potatispuré precis som vanligt men i slutet så riv ner ett syrligt äpple
Rulla bacon runt och stek i några minuter. Romsås. Rör ihop allt utom stenbitsrommen. Ta ut plankorna och en placera en stekt abborrfilé på vardera planka, skeda över såsen
Pannacotta med gräslök och sikrom. Ramslökssås. Vik ihop och linda en baconskiva runt varje filé. Lägg ett litet ägg av rommen på pannacottan och garnera med lite gräslök
Till detta gjorde vi klyftpotatis garnerat med vitlökssmör, och serverade med ärtor, kokt broccoli och en sås som rördes ihop på det som fanns i den lokala lilla affären - crème fraiche, färskost med gräslök, färsk salladslök och vitlök (riktigt gott faktiskt, man kan också ta rom och crème fraiche till en enkel fisksås)
kall sås. Skär halloumin i tärningar och linda in dem i bacon. Häll i woksåsen och lägg i laxen igen. Ni kan dela baconskivorna i mindre bitar så det räcker till alla
garnera med röd rom. Vad sägs om gubbröra, räkor i glas med sweet chilisås och dillsås, gubbröra med kallrökt lax, lite sill, klassiska ägget och en laxbit